Verbinding met klasgenoten en vrienden

De kogel is door de kerk, jullie gaan reizen!

Een van de vragen die je jezelf wellicht gesteld hebt is: hoe houdt je kind verbinding met zijn klasgenoten en vrienden? De kans is immers groot dat je kind weer teruggaat naar dezelfde school en dan in dezelfde klas terecht komt. Dan is het wel zo prettig dat je kind niet ‘opnieuw’ hoeft te beginne.

Vroeger was contact tijdens een lange en verre reis alleen mogelijk via brieven of kaarten. Gelukkig kan dat nu anders.

In dit artikel geven we je een aantal tips, hoe je ervoor kunt zorgen dat je kind de verbinding houdt met zijn klas en vrienden.

Houd een Polarsteps bij

Polarsteps is een tracking app, waar je per week, per bestemming, per uur kunt laten zien waar je bent. Je kunt foto’s en video’s toevoegen en er verhaaltjes bij schrijven. Deze steps kan je kind vervolgens delen met zijn of haar klasgenoten en vrienden. Op deze manier worden deze betrokken bij de reis en dagelijkse bezigheden van je kind. De kinderen kunnen dan ook berichtjes bij de steps zetten. Op die manier kunnen ze dan communiceren en houdt je kind de verbinding met zijn klas en vrienden.

Zoom

De afgelopen 2 jaar hebben we uitgebreid kennis gemaakt met Zoom . Het is een perfecte manier om te kunnen beeldbellen met zowel de klas als met vrienden.
Als de school ervoor openstaat kun je tijdens de reis een aantal keer een Zoom call inplannen. Misschien als jullie op een mooie plek zijn die je kind dan met zijn of haar vrienden en klasgenoten kan delen.

Laat vrienden opdrachten bedenken

Een andere leuke manier om verbinding met klasgenoten en vrienden te houden, is door deze opdrachten te laten schrijven die je kind tijdens de reis moet uitvoeren.
Onze zoon Indra kreeg van zijn vrienden een heel tof vriendenboekje op zijn afscheidsfeest. Al zijn vrienden hadden hierin een speciale opdracht geschreven, die hij tijdens de reis moet uitvoeren. Je kunt hierbij denken aan:

  • Maak een selfie met een kind uit een van de landen waar je naartoe gaat die even oud is als jij
  • Maak een foto van leeuw
  • Maak een foto van alle voetbalstadions die je onderweg tegenkomt

Deze foto’s kan je kind vervolgens naar zijn of haar vrienden sturen om te laten zien dat de opdracht is uitgevoerd. Hoe leuk is dat?!

Whatsapp

Als je kind een mobiele telefoon heeft, of wellicht die van jou mag gebruiken, dan is Whatsapp een hele makkelijke en snelle manier om de verbinding met klasgenoten en vrienden te houden. Even snel een appje met een ‘hoe gaat het’ of een foto met het resultaat van een van bovenstaande opdrachten.
Indra heeft zelfs op de ferry ‘samen’ ontbeten met een van de buurjongens.

Stuur ouderwetse ansichtkaartjes

Niks leuker dan post krijgen. Laat je kind zo af en toe een leuke ansichtkaart uitzoeken en deze versturen naar zijn of haar klasgenoten of vrienden. Wedden dat deze het hartstikke leuk vinden om een kaart uit een ver oord te ontvangen!