Van droom naar concreet plan

Iedereen heeft dromen, maar hoe zet je deze droom om in een concreet plan? Dat is waar we in dit artikel naar gaan kijken.

Benjamin en ik hebben altijd tegen elkaar gezegd; als de kinderen het huis uit zijn, gaan we reizen. Dat we deze droom nu al uitgewerkt hebben naar een concreet plan, hadden we nooit durven dromen.

Reizen vinden we heerlijk, lekker rondtrekken van plaats naar plaats. Vroeger samen, maar nu ook met de kinderen, als we nu 4 dagen op 1 plek zijn staan we alweer te trappelen om een halte verder te gaan. Gelukkig hebben wij kinderen die het reizen net zo leuk vinden als wij.

Making memories dat is waar het om gaat!

Zo dachten Benjamin en ik er niet altijd over hoor. Wij zijn ook braaf na onze studie aan het werk gegaan. Toen we van een huurflat een stapje verder wilde gaan hebben we nog even getwijfeld. Uiteindelijk hebben we toen een woning gekocht en gedaan wat je ‘hoort’ te doen.

Totdat mijn (schoon)vader in 2015 heel plotseling overleed. Hij is op vakantie gegaan en toen aan zijn allerlaatste reis begonnen. Op dat moment werden we al hard met de neus op de feiten gedrukt dat het leven zo van de een op de andere dag afgelopen kan zijn.

Zo waren er nog een aantal andere gebeurtenissen, waardoor wij dachten, we gaan niet meer wachten maar maken nu van onze droom werkelijkheid.

En zo maakten we binnen no-time van onze droom een concreet plan

Hoe je dat doet?

  • Schrijf je droom eens helemaal uit; in ons geval was deze droom een lange reis met onze kinderen en die hebben we helemaal uitgeschreven. Waar willen we naartoe, hoe lang willen we weg? Wat willen we zien, hoe willen we reizen?

  • Ga op zoek naar gelijkgestemden en spreek je droom eens hardop uit! Wij zochten gelijkgestemden op Social Media en gingen families volgen en werden lid van Facebookgroepen.luisterden naar podcast ( van bijvoorbeeld papamoetmee) om hier onze droom te delen. Want weet je als je je droom uitspreekt, dan wordt het ineens heel echt!

  • Bekijk wat je moet doen, maar ook wat je moet laten.Nadat we onze droom hadden uitgeschreven keken we naar de kleine stapjes die we al zouden kunnen zetten om onze droom werkelijkheid te laten worden en maakten we een stappenplan. En nee, dat waren echt niet gelijk grote stappen als onze baan opzeggen en vliegtickets boeken. Nee, dat begon met een bezoekje aan het reisbureau om wat reisgidsen op te halen en informatie op internet te gaan zoeken, want hoe werkt dat reizen met leerplichtige kinderen?
  •  Kom in de actiestand; want niemand gaat het voor je doen!
    Dus gingen wij ook aan de slag met de ‘grote beren’. Zo gingen we in gesprek met de school en werkgevers, hadden we contact met de verzekeringsmaatschappijen en gingen we het internet op om alvast een beetje te kijken naar ticketprijzen.

Het allerbelangrijkste is om je einddoel voor ogen te blijven houden, ook al verdwijnen die beren niet gelijk van de weg. 

 

Natuurlijk zul je tijdens de weg naar jullie langere reis met de kinderen tegenslagen krijgen, want hé what’s the fun als alles gaat zoals het ‘moet’.