Je eigen virtual assistant bedrijf

Als je mij al even volgt, dan weet je dat ik mijn eigen VA bedrijf heb. Maar wat is dat, een virtual assistant? En waarom kan dit beroep voor jou een goede optie zijn als je tijdens je reis geld wilt verdienen?

Wat is een virtual assistant?

Een virtual assistant is een (meestal) zzp’er die ondersteunende diensten aanbiedt aan andere zzp’ers of bedrijven en die deze volledig op afstand en online uitvoert.

Je kunt hierbij denken aan officemanagement, de administratie, techniek, marketing of bijvoorbeeld Social Media beheer.

Als virtual assistant bepaal ik zelf wat voor werk ik doe. Zo ben ik begonnen met werkzaamheden op het gebied van office support, maar heb ik mij het afgelopen jaar gespecialiseerd als technisch virtual assistant.

Als technisch virtual assistant help ik creatieve, reislustige en avontuurlijke ondernemers met de bouw en onderhoud van hun website, webshop en online leeromgeving. Daarnaast zorg ik ook voor de technische inrichting van online tools en e-mailmarketingsystemen. Op deze manier kan de ondernemer zich volledig focussen op zijn core business.

Locatie onafhankelijk werken

Als virtual assistant werk ik volledig online en op afstand, dit betekent dus dat ik mijn werk overal ter wereld kan uitvoeren. Zo lang ik mijn laptop bij me heb en beschik over een goede wifi-verbinding kan ik aan het werk en mijn geld verdienen. Of dat nu vanuit mijn eigen kantoor aan huis is, vanuit een hostel aan de andere kant van de wereld of heerlijk in het Schotse zonnetje op de camping.

Een virtueel assistent is flexibel

Als virtueel assistent ben je flexibel om te werken waar en wanneer jij wilt. Je kiest zelf hoeveel uren je in de week werkt en wanneer je deze uren werkt. Dit betekent voor mij in de praktijk dat ik werk wanneer de kinderen op school zijn en ik op dinsdag en donderdagochtend gewoon eerst een uur ga sporten.
Daar waar je bij een loondienst baan hebt te doen wat je wordt opgedragen, heb je als virtual assitant de vrijheid om alleen die werkzaamheden te doen waar jij blij van wordt en goed in bent.
Die vrijheid maakt dat ik mijn werk als virtueel assistent met onwijs veel plezier doe.

Expertise

Elke virtual assistant heeft haar eigen expertise. De ene is geweldig in office support, de ander is een kanjer in contentcreatie of marketing en weer een ander vindt het geweldig om events te organiseren.Wat we in ieder geval gemeen hebben, is dat we ons werk doen met behulp van online tools.

Voor wie werkt een virtual assistant?

Een virtual assistant werkt vaak voor andere zzp’ers of mkb’ers. Omdat een virtueel assistant zelf ook zzp’er is, weet deze als geen ander wat er allemaal bij het runnen van een bedrijf komt kijken.

 

Zzp’ers hebben vaak het idee dat ze alles zelf moeten doen, maar dat is natuurlijk onzin. Bij grote bedrijven zijn er ook allemaal aparte afdelingen, die ieder doen waar ze goed in zijn.

De zzp’ers die een virtual assistant inhuren, zien gelukkig in dat ze niet alles zelf hoeven te doen én dat ze een boel tijd besparen door het inhuren van een VA. Bovendien kunnen zij in de tijd dat een virtual assistant voor ze werkt, doen wat zij leuk vinden en waar zij zo goed in zijn.

Daarnaast hoeft de ondernemer een werkplek voor de VA te regelen en hebben zij niks te maken met extra personeelskosten.

Virtual assistant en reizen

Als virtual assistant kun je dus overal ter wereld werken en kan het dus een uitkomst zijn om je eigen bedrijf te starten, zodat je tijdens je reis gewoon geld kunt verdienen.

Wat jij een ondernemer te bieden hebt? Je hebt vast al vele jaren werkervaring in datgene wat jij doet, dus begin daar eens mee zou ik zeggen.

Opleiding tot virtueel assistent

Er zijn inmiddels tientallen opleidingen tot virtual assistant, ik heb het zelf ook gedaan. Zou ik het jou adviseren? Daar heb ik een helder antwoord op: ‘nee’.

Immers als het goed is ben jij al retegoed in je werk. Er zijn tegenwoordig 100.000 gratis tutorials over verschillende online tools te vinden op Youtube, dus daarvoor hoef je geen dure opleiding te volgen en een afspraak met een de Kamer van Koophandel en een boekhouder is ook zo gemaakt.

Als je dan in jezelf en je bedrijf wilt investeren, dan raad ik je aan om 1-op-1 met een coach te gaan werken, want dan kun je aan de slag met wat jij nodig hebt. Of om een opleiding te gaan volgen om je te specialiseren in een bepaald vakgebied.

Zo heb ik zelf een opleiding gevolgd om me te specialiseren als technisch virtual assistant. In deze opleiding heb ik geleerd om een online onderneming te bouwen. Mocht je techniek interessant vinden en willen weten hoe je een website kunt bouwen, hoe emailfunnels werken of hoe je een online leeromgeving kan bouwen, dan kan ik je deze opleiding van harte aanraden.

 

Vragen?

Wil je meer weten over mijn werk als virtueel assistent? Stuur me dan eens een berichtje, ik vind het onwijs leuk om je er over te vertellen!