Van droom naar concreet plan

 

‘Als de kinderen later uit huis zijn, pakken we de boel in en gaan we weer lekker samen reizen

Dat is wat Benjamin en ik altijd tegen elkaar gezegd hebben. Dat we deze droom nu al uitgewerkt hebben naar een concreet plan, hadden we nooit durven dromen.

Reizen vinden we heerlijk, lekker rondtrekken van plaats naar plaats. Vroeger samen, maar nu ook met de kinderen, als we nu 4 dagen op 1 plek zijn staan we alweer te trappelen om een halte verder te gaan. Gelukkig hebben wij kinderen die het reizen net zo leuk vinden als wij.

We moedigen ze aan andere landen en culturen te ontdekken voor ze het werkleven in gaan. Een ticket naar een bestemming naar keuze is dan ook ons cadeau als ze straks klaar zijn voor hun studie. Ga eerst maar eens lekker een paar weken of maanden reizen, werken kan altijd nog.

Making memories dat is veel belangrijker en waar het om gaat!

Zo dachten Benjamin en ik er niet altijd over hoor. Wij zijn ook braaf na onze studie aan het werk gegaan. Toen we van een huurflat een stapje verder wilde gaan hebben we nog even getwijfeld. Uiteindelijk hebben we toen een woning gekocht en gedaan wat je ‘hoort’ te doen.

Totdat mijn (schoon)vader in 2015 heel plotseling overleed. Hij is op vakantie gegaan en toen aan zijn allerlaatste reis begonnen. Op dat moment werden we al hard met de neus op de feiten gedrukt dat het leven zo van de een op de andere dag afgelopen kan zijn.

Drie jaar later waren we op Lombok toen we op het nippertje met zijn vieren thuiskwamen na de zware aardbevingen. Toen is er al iets heel erg veranderd in onze mindset.

En toen Covid ons gezin bijna kapot maakte, besloten we:

We wachten niet meer, we gaan het gewoon nu doen….met zijn vieren

En zo maakten we binnen no-time van onze droom een concreet plan

Gek genoeg was dit niet zomaar een uitspraak of een wild plan en is er (tot op heden) geen moment twijfel geweest.  Nee, binnen een aantal weken had Benjamin zijn verlof aangevraagd bij zijn werkgever en zijn we echt gaan kijken hoe we dit gaan aanpakken.

Gezellig s’avonds bij het eten praten we honderduit over wat we willen en dat we niet kunnen wachten tot het juni is. De eerste Lonely Planets zijn in huis gehaald en de afspraak met de Travel Health Clinic is al gemaakt.

Na de vakantie gaan we eerst eens met de school van Indra om tafel en daarna gaan we polsen bij de school van Zoë hoe zij erin staan, of ze bereid zijn om ons te helpen met de basisvakken.