De 10 onmisbare apps voor onderweg

 

Hij is niet meer weg te denken als je op reis gaat; je smartphone. Het mooie hiervan is dat je allerlei handige apps binnen handbereik hebt en daarom geven je in dit artikel de voor ons 10 onmisbare apps voor onderweg.

Booking.com & Airbnb

De meest onmisbare apps als je op reis gaat of onderweg bent, zijn booking.com en airbnb. Dit zijn onze absolute go-to-apps voor het boeken van onze accommodatie. Bij Airbnb kun je je verblijf bij particulieren boeken. Zo hebben wij via Airbnb al overnacht bij mensen thuis, maar ook volledige privé appartementen geboekt.  Daarnaast kun je bij Airbnb naast accommodatie, ook leuke uitjes boeken. Je kunt hierbij denken aan; koken bij the locals, fietstochten en stadstour.
Bij booking.com boeken wij meestal onze hotels. Beide apps hebben handige filters waardoor je makkelijk op bijvoorbeeld verschillende locaties en budgetten kan zoeken.
Wat wij ook erg makkelijk aan deze apps vinden is dat je alle boekingsbevestigingen zowel via de mail krijgt, maar ook in de app terug kan vinden. Zo heb je alles wat je nodig hebt bij elkaar.

Momondo

De makkelijkste manier om je vluchten te boeken is via de app van Momondo. De app vergelijkt de tarieven van verschillende sites en luchtvaartmaatschappijen en zorgt er dus voor dat je niet te veel betaald. Scheelt jou weer een bult tijd! Wat wij ook makkelijk van deze app vinden is dat je kunt aangeven óf, en zo ja hoe vaak, je wilt overstappen en wat je maximale budget is. Als e helemaal niet weet waar je naartoe wilt, heeft Momondo een leuke functie voor jou. Een wereldkaart waar de goedkoopste vluchten op staan.

Google translate

Als je even niet weet hoe je iets moet zeggen of als de ander bijvoorbeeld geen Engels spreekt is Google Translate natuurlijk hartstikke handig. Wij hebben ooit bij een Airbnb geslapen en de Italiaanse eigenaren spraken letterlijk geen woord Engels. Men vond het echter wel erg gezellig om ’s avonds met ons in de tuin te zitten en dus hebben we toen avonden gesprekken gevoerd via Google translate. Mooi dat dit tegenwoordig zo kan. Wist je dat je de app zowel in tekst als audio vertaalt? Wat ons betreft is Google translate echt een onmisbare app als je onderweg bent.

Google maps

Vroeger toen ik klein was gingen we altijd met de auto op vakantie en ik weet nog goed dat mijn moeder voor geen meter kaart kon lezen, waardoor mijn vader weer chagrijnig werd. Wat had Google Maps toen een gekibbel kunnen voorkomen.
Wij gebruiken Google maps altijd als navigatie; op de weg, omdat deze helemaal up-to-date is en dus ook aangeeft als er wegopbrekingen en/of files zijn, maar ook in een stad als we ergens naartoe wandelen en er niet uitkomen welke kant we op moeten.

Komoot

Een andere onmisbare app voor onderweg, maar ook voor thuis is Komoot. In de app kun je allerlei routes vinden voor als je gaat wandelen, (toer)fietsen, mountainbiken, wielrennen of hardlopen. Je kunt aangeven waar je bent of waar je naartoe gaat en dan laat de app je leuke routes zien die je naar nieuwe avonturen leiden. Als gebruiker kun je de routes reviewen en het is ook mogelijk om de routes offline te bekijken. Wij gebruiken de app al langer en hebben er al mooie plekken door ontdekt.

Spotted by Locals

Ga je een citytrip maken en wil je niet alleen langs de standaard toeristische attracties, dan is de app Spotted by Locals een onmisbare app voor jou. In deze app vind je insider tips van locals die hun favoriete plekken reviewen. Dit kan gaan over musea, wandelingen, restaurants, parken and so on. Niks geen toeristische highlights, nee echte tips van de locals.

Travelspend

Reis je met een budget? Of wil je gewoon je uitgaven overzichtelijk houden. Met de app Travelspend kun je uitgaven categoriseren op bijvoorbeeld: vervoer, verblijf, excursies, boodschappen enzovoort. Heb je bijzondere categorieën, dan kun je deze zelf toevoegen.
Je kunt statistieken bekijken per categorie, per bestemming en over bepaalde periodes en indien nodig kun je ze exporteren naar een Excel bestand.
Al met al een, voor ons, onmisbare app voor als je met een budget reist óf als je je uitgaven overzichtelijk wilt houden.

Polarsteps

Een hele leuke en onmisbare app die je onderweg kunt gebruiken is Polarsteps. Het is een tracking en planning app en wij gebruiken hem al jaren als reisdagboek.
Je kunt per locatie, per dag, per uur ( het is maar net wat je wilt) aangeven waar je bent, wat je doet en tekst aanvullen met foto’s en video’s. Deze steps zijn te volgen door bijvoorbeeld familie en vrienden en deze kunnen dan ook berichten voor je achterlaten.
Last but not least kun je na terugkomst een geweldig mooi fotoboek van je steps laten maken. Je kunt kleuren en indelingen zelf bepalen. Ook deze fotoboeken bestellen wij van elke reis en we kunnen niet anders zeggen dan dat de prijs-kwaliteitsverhouding van deze boeken echt goed is.

Easy Currency converter

El café cuesta COP 50.000! We weten niet hoe het met jou zit, maar wij vinden het hartstikke leuk om met vreemde valuta te rekenen. Je weet dan dat je echt helemaal ergens anders bent. Binnen Europa heb je deze app niet nodig, maar buiten Europa is deze app wat ons betreft onmisbaar. Want je komt er op een snelle manier achter wat iets kost in een vreemde valuta en in dit geval zouden we dan zeggen: No gracias, es demasiado caro 😉

Verschillende bankapps

Misschien voor de hand liggend, maar de app van je bank is natuurlijk onmisbaar als je op reis bent. Geld overmaken, geld ontvangen, je saldo inzien, het is belangrijk om te weten wat je tijdens je reis wel of niet kunt doen.
Naast het installeren van je bankapps raden we je ook aan om in ieder geval een digipas / random reader of zoiets dergelijks mee te nemen. Mocht je dan om wat voor reden dan ook ter plaatse niet kunnen inloggen in je app, dan kun je altijd nog via een andere manier toegang krijgen tot je bankzaken.